Translate

miercuri, 17 octombrie 2012

A venit toamna chiller-ele trebuiesc golite

              Vine perioada rece ,va veni iarna in curand  ,  nu uitati cei care aveti chillere agregate de racire cu apa care merg cu apa sa le scoateti din functiune si sa le conservati pentru perioada de iarna ca nu cumva in primavara sa constatati ca s-au spart tevile, evaporatorul,  pompele .
              Daca aveti in exterior vasul de expansiune,vasul tampon se vor goli si acestea.
              Daca chillerele sunt in pompa de caldura instalatiile sunt incarcate cu glicol  sau verificati starea glicolului sa nu care cumva sa va inghete in instalatie la iarna daca vor fi temperaturi de -25 grade .
             Daca aveti in exploatare si alte echipamente cum ar fi baterii de racire centrale de tratare aer care are baterie de racire cu apa separata de cea de incalzire cu apa montate in exterior si contin componente care s-ar putea deteriora  prin inghet trebuie  golite sau puteti sa incarcati instalatia cu agent termic sau antigel care sa reziste la temperaturi extreme de pana la -35 grade celsius.
             Dupa golirea de apa a instalatiei ,a chillerului ,vasului de acumulare,vas de expansiune acestea nu se vor mai pune in functiune  pana la trecerea sezonului de iarna cand temperaturile exterioare nu vor mai fi negative.
            Daca vi se strica compresorul si evaporatorul  sa stiti ca pentru a cumpara altele noi mai bine va cumparati chiller nou .
            
           

              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu