Translate

miercuri, 26 iunie 2013

De ce este solutie atehnica montajul aparatului de aer conditionat pe holul apartamentului .

       Tot mai multe persoane vor sa  isi cumpere un aparat de aer conditionat de putere 12000-18000-24000 btu si sa faca racire centralizata  intr-un apartament cu 3 camere de 70-80 mp ceea ce nu este corect  tehnic.
       De ce consideram noi ca este atehnica aceasta solutie :
            1. Aparatele de aer conditionat sunt  monovolum dimensionate pentru un anumit spatiu 15, 20 , 25 , 30 , 35 , 40 mp  si cu o inaltime de 2,6 m . Ele nu sunt dimensionate sa raceasca un apartament de 80 mp .
            2. Pentru  a raci un volum atat de mare de 80 mp  aparatul va merge incontinuu deoarece  senzorul unitatii  interioare  nu poate controla decat un volum al unei camere de 20mp, nu o insumare de camere ( hol , sufragerie , dormitor etc...)  fapt pentru care compresorul se va suprasolicita si in loc sa functioneze 10-12 ani va functiona cel mult  4 - 5  ani .De asemenea holurile in general au volume mici iar aparatul va sesiza aerul rece recirculat foarte repede si va opri din functionare dupa aprox. 3-4 minute echipamentul iar in camere aerul va intra doar inundat . Aerul rece fiind greu efectul de umplere al camerei cu aer rece la nivelul respiratiei este practic imposibil din cauza tocurilor de la usi .
           3 . Ca sa scoti afara tevile din mijlocul casei trebuie sa treci printr-o camera , prin bucatarie  intotdeauna se uita de dren (condens) care trebuie sa aiba cadere,  ca sa fie apa dusa afara , ceea ce implica foarte multe costuri suplimentare ( traseu de 10-12 metri ,strapungere suplimentara,freon suplimentar,pat cablu ....etc) . Cand tragi linia la urma vezi ca mai degraba puneai in fiecare camera cate un aparat si ieseai mai ieftin si mai confortabil fiindca nu trebuie sa te dai jos noaptea din pat sa-ti opresti aparatul de aer conditionat .
           4. Intotdeauna  noaptea trebuie sa te trezesti,sa te dai jos din pat ,dute in hol inchide/deschide aparatul ceea ce creaza un disconfort  dar si factura la energie electrica uriasa  . :)
     
        Trebuie sa aveti in vedere ca daca se arde compresorul din cauza  subdimensionarii intr-un astfel de caz  costa aproape 80 % din valoarea unui aparat nou ca sa fie inlocuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu