Translate

joi, 20 iunie 2013

Sistem panouri fotovoltaice 1,17 kW cu stocare in baterii

         Sistemele de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice ar trebui sa devină si in Romania o necesitate întrucît pretul energiei electrice creşte pe zi ce trece.
         Pentru zone unde nu exista energie electrica in funcţie de necesităţi si de amplasament  se pot monta aceste panouri fotovoltaice cu stocare in baterii .
         Pentru a putea dimensiona un sistem este important de ştiut cîteva date din gospodăria respectivă cum ar fi : cate becuri  se folosesc pentru iluminare ,  ce putere au  , televizor , maşina de spalat , frigider, aparat aer conditionat , cafetiera, betoniera ,pompa circulatie apa etc ....dupa care in functie de nr. de ore de utilizare a celor mai sus menţionate si de sorizarea zonei în care se montează se propune un sistem. 
         Un sistem propus unui client nu se poate potrivi intotdeauna altui client, fiindca este posibil sa nu aiba aceleasi consumuri electrice sau sa aiba electrocasnice mai performante .
         Va voi prezenta mai jos un sistem de panouri cu stocare in baterii pentru 8 becuri economice a 20 W , un televizor 100 W , frigider 100 W.


        Dupa cum se vede din graficul de dimensionare, din aprilie pana in octombrie ar fi nevoie pt. consumatorii si orele de functionare specificate, circa 800 Wp si  900 Ah, deci chiar sistemul care il vom prezenta . Pe timpul iernii trebuie suplimentat cu un generator clasic, sau eoliana.
                 
      Sistemul  propus este pentru producerea de energie de 1,17 kW este compus din : 
     
       1. Panou fotovoltaic  195 Wp - 6 buc 
       2. Controller BlueSolar MPPT 150/70 (12/24/36/48V-70A), tens. Max. 150 V -1 buc
       3. Acumulator 12V/220Ah Gel Deep Cycle - 4 buc 
       4. Inverter sinus pur 1000W-24V-220V -1 buc
       5  Suporti panou (pentru acoperis) - 6 buc  
       6. Cablu solar 20 m ,borne, accesorii ,siguranta fuzibila 
 
     Un astfel de sistem fara montaj si transport ajunge estimativ undeva la 4600 Euro fara TVA   .
 
     



 

 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu